Özel Aydın Koleji İlk Mezunlarıyla Kep Fırlattı

31.05.2014
Okul dershane iç içe konsepti ile Türkiye’de bir ilke imza atan Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi ilk mezuniyetini kutlayarak öğrencileri ile kep fırlattı.

Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Milli Eğitim Şube Müdürleri  Hakkı Gök, Mehmet Ali Özbay, Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi kurucuları Yüksel Öztürk ve Bülent Aytürk ile kolej öğretmenleri,  mezun öğrencilerin  velileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ardından gençlik haftası etkinlikleri şeklinde de gerçekleştirilen kutlamalarda kolej öğrencileri hazırladıkları şiir dinletisi, oratoryo, tiyatro gösterilerini davetlilere  sundu. Öğrencilerin öğretmenleri ile hazırladıkları etkinlikler davetli ve katılımcılardan büyük alkış  aldı, beğeni topladı.

images-017.jpg

MEZUNİYETTEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Etkinlik dolayısıyla bir açılış konuşması yapan kolej müdürü Murat Akyol; “ Bu etkinliği aslında 20 mayısta gerçekleştirmeyi planlamıştık.Anacak Soma’da yaşanan facia nedeniyle bu güne erteledik. Bu vesile ile maden faciasında hayatını kaybeden insanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bir daha böyle bir felaketin olmaması en büyük temennimizdir” dedi.

Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs gençlik haftası etkinlikleri ile yıl sonu etkinliklerini birleştirdiklerini belirten kolej müdürü Akyol,  Aydın Koleji’nin  akademik başarı hedefiyle çıktığı başarı yolunda bir yılını tamamlamak üzere olduğunu belirterek; “Kolejdeki ilk yılımızda okul ve dershane programlarını başarı ile uygulamanın yanı sıra sportif müsabakalarda bilgi yarışmalarında yer aldık. Sosyal ve sanatsal etkinlikler ve geziler gerçekleştirdik. Ve inanıyorum ki velisi ile öğrencisi ile öğretmeni ile bir aile olmayı başardık. Bu gün kolej olarak ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşıyoruz.12. sınıflarımıza yoğun bir çalışma döneminin ardından girecekleri LYS’de başarı dileyerek, mezuniyetlerini kutluyorum” dedi.

Öğrencilere de özel olarak hitap eden kolej müdürü Akyol; “ Sizlerden istediğimiz 19 Mayıs ruhuyla vatanımızın bölünmez bütünlüğünü üniter yapısını koruma kararlılığında olmanız, Atatürk ilke ve inkilaplarını özümseyerek hem milli ve hem de evrensel değerlere sahip çıkmanızdır” dedi.

KOLEJ KURUCUSU AYTÜRK: “ATATÜRK’Ü ANMAKTAN DAHA ÇOK ANLAMAYA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Kolej müdürü Murat Akyol’un ardından bir konuşma yapan Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi  Kurucu Ortağı Bülent AYTÜRK; “Bu gün burada Soma faciası nedeniyle ertelediğimiz19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerimizde sunulacak. Ben  Atatürk’ü anmaktan daha çok anlamaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ü anlayabilirsek, onun büyük Türk Milleti için açtığı ufku bu günlere taşıyabiliriz . Büyük Atatürk Kurtuluş savaşının bittiği o ilk yıllarda ülke harap , bitap , fakirlik, yoksulluk içinde kıvranırken 11 öğrenciyi yurt dışına göndererek “Önceliğimiz Eğitimdir”   mesajını  vermiş,  gönderdiği öğrencilere de “sizleri kıvılcım olarak gönderiyoruz, ateş olarak dönün” demiştir. Ayrıca kurtuluş savaşı devam ederken Yunanlıların Ankara’ya yaklaştığı bir sırada maarif kongresini toplaması da eğitim alanında ki milletimize en büyük mesajdır. Bu nedenle bugün okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimize son bir sözümüz var. Ülkesine layık, ülkesini  seven, milli manevi değerleri taşıyan Atatürk’ü anlayan nesiller olarak sürekli gelişme içinde olarak  bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir , oratoryo, tiyatro gösterilerini sundu. Ardından  mezuniyet törenine geçilerek öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören sonunda kolej öğrencileri etkinlik finalini kep fırlatarak gerçekleştirdi.