Aydın Kolejinde Yüzde 99'luk Başarı Sevinci

06.08.2014
Aydın’da okul dershane birarada modeliyle Türkiye'de bir ilke imza atan Aydın Koleji üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük gurur yaşadı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Aydın Koleji’nde 12.sınıf öğrencileri yerleştirmede yüzde 99’luk başarı sağladı.

Okul dershane bir arada konseptiyle Türkiye'de ses getiren ve ilk yılında ülke genelinde ve Aydın’da dikkatleri üzerine toplayan Aydın Koleji, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra büyük gurur yaşadı. Öğrencileri, ODTÜ, Ege Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi gibi önemli okullara yerleşen Aydın Koleji’nin müdürü Murat Akyol, “İlk yılımızda böyle bir başarı elde ettiğimiz için son derece memnunuz. Öğrencilerimiz hayal ettikleri üniversite bölümlerine yerleşti. İlk mezunlarımızın böyle bir sonuç elde etmesi bize haklı bir gurur verdi”dedi.

Öğrencilerinin bir yıllık çalışma neticesinde istedikleri sonuçları elde ettiğini belirten Akyol, “Öğrencilerimiz, büyük bir başarıya imza attı. Üstelik bu başarıyı özel ders almadan, dershaneye gitmeden yaptılar. Aydın Koleji olarak okul ve dershane programını bir arada yürütüyoruz. Türkiye'de bir ilk olan bu modelin ve sistemin başarılı olduğınu görmek bizleri, öğrecileri ve ailelerini mutlu etmiş ve gururlandırmıştır”dedi .

“AİLELERİN PAYI YÜKSEK”

Öğrencilerinin çalışma azminin yanı sıra YGS ve LYS sürecinde velilerinin önemli katkısınında olduğunu belirten Akyol şunları söyledi:

“Okul sisteminin katkısı ve çocuklarımızın gayreti ile ailelerin ilgisi, takibi ve kontrolü de başarıyı getiriyor. Öğrencilerimiz 1’e 1, etüd çalışmaları ve dershane derslerini yoğun şekilde götürürken velilerimiz de emek verdi. Öğretmenlerimiz de öğrencileri ve velileriyle sürekli birlikte hareket ederek bütünlüğü ve aidiyet duygusunu ve birlikteliği sağladılar. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz”

“ÖNÜMÜZDE Kİ YILDA ÖĞRENCİLERİMİZ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK”

Önümüzdeki eğitim yılı için kayıtların hızla devam ettiğini anlatan Akyol, “Önümüzdeki yılda da başarılarımız devam edecek. Biz şunu önemsiyoruz. Öğrencinin hedefi doğrultusunda çalışma konsantrasyonu sağlaması, bulunduğu seviyesinden bir üste uzanması için çalışma temposu belirlemesi. İşte başarı budur. Bu yıl tüm öğrencilerimiz hedef ve hayallerinin üzerine çıktılar. Bu eğitim öğretim yılı için İki sayısal, iki eşit ağırlık sınıfı açmayı planlıyoruz. Eğitim sistemimize aynı şekilde devam edeceğiz”ifadelerini kullandı.

KAZANAN ÖĞRENCİLER

Ülkem Pekgüzel: Sabancı Üni, Üretim Sistemleri Müh. Programları(İNG.) E. İpek Topuz: ADÜ, Hemşirelik Özge Akat: İzmir Yüksek Teknoloji Enst, Bilgisayar Müh (İng) Ayşe Kaya: Canik Başarı Üni, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Şükrü Can Tunalı: ODTÜ KKTC, Petrol ve Doğalgaz Müh (İng) Onur Şahin: Yaşar Üni, Hukuk Uğur Emul: Nişantaşı Üni, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Pınar Tekşen: ODTÜ, Psikoloji (İng) M. Batu Oruz: İzmir Ekonomi Üni, Uluslar Arası Tic. ve Finansman (İng) Mustafa Kabaçam: Bahçeşehir Üni, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık(İng) Kaan Çobanoğlu: Ege Üni, Kimya Müh. (İng) Efsane Çam: ADÜ, İşletme Gülsüm Köseoğlu: Muğla Sıtkı Koçman Üni, Organik Tarım