Aydın’da 3261 Öğrenciye Özel Okul Desteği

11.08.2014
Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için vereceği eğitim öğretim destek miktarlarını açıkladı. Buna göre Aydın’da 3261 okul öncesi, ilkokul, ortaokul,lise öğrencisi bu destekten yararlanabilecek. Müracaatların e-okul üzerinde

MEB 5580 sayılı kanun kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzunu yayınladı. Kılavuza göre MEB Aydın’da 3261 öğrenciye özel okul desteği sağlıyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için verilecek öğrenci başı destek miktarı okul öncesi için 2500TL, İlkokullar için 3000TL, ortaokul ve liseler için 3500 TL olarak açıklandı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Aydın genelinde 461 okul öncesi, 737 ilkokul, 1119 ortaokul, 945 lise öğrencisi eğitim öğretim desteğinden faydalanacak. Desteklerle ilgili sürecin nasıl işleyeceği hususunu Özel Aydın Koleji Kurucularından Yüksel Öztürk’e sorduk.

ÖZTÜRK VELİLERİ UYARDI: “DESTEK İÇİN E-OKUL ÜZERİNDEN SON MÜRACAAT TARİHİ 18 AĞUSTOS 2014”

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz özel Aydın Koleji Kurucu Ortağı Yüksel Öztürk destekten faydalanmak isteyen öğrenci velilerini uyardı. Aman dikkat müracaatlar e-okul üzerinden öğrencinin halen kayıtlı olduğu okuldan yapılacak son müracaat tarihi 18 Ağustos diyen Öztürk süreçle ilgili şunları söyledi:3-20140811133608.jpg “Uzun süreden beri beklenen özel okullara destek noktasında ilk ve en önemli adım geçtiğimiz günlerde atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yapacağı destek miktarlarını açıkladı. Buna göre Aydın genelinde 461 okul öncesi, 737 ilkokul, 1119 ortaokul, 945 lise öğrencisi eğitim öğretim desteğinden faydalanacak.  Bakanlığın öğrenci başına vereceği destek miktarları okul öncesi için 2500TL, İlkokullar için 3000TL, ortaokul ve liseler için 3500 TL’dir. Bu destekten faydalanmak isteyen öğrenci velileri son müracaat tarihi olan 18 Ağustos 2014 tarihine kadar e-okul üzerinden müracaatlarını mutlaka ama mutlaka yapmalıdırlar” dedi.

ÖZTÜRK: “ÖĞRENİM ÇAĞINDAKİ HER ÖĞRENCİ DESTEK İÇİN MÜRACAAT EDEBİLİR”

3-20140811133737.jpg Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olan her öğrencinin destekten faydalanabileceğini belirten Özel Aydın koleji Kurucusu Öztürk  özel liselere başvuru ile ilgili olarak  “Ortaöğretim kurumlarının 9’uncu ve hazırlık sınıflarına kayıt olacakların başvurabilmeleri için; ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş ve 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle 18 yaşını bitirmemiş olma sı gerektiğine dikkat çekti. Kendilerinin Özel Aydın Koleji olarak 9,10,11,12. Sınıflarda kontenjanlarını MEB’e bildirdiklerini belirten Öztürk; “18 Ağustosa kadar müracaatını yapan öğrencilerden destek almaya hak kazananlar 28 Ağustos tarihinde açıklanacak. Desteğe hak kazanan öğrenciler 05-09 Eylül 2014 tarihleri arasında modül üzerinden özel okul tercihlerini yapacaklar. 10 Eylül tarihinde öğrenci yerleştirme işlemleri açıklanacak ve 10-18 Eylül tarihlerinde kesin kayıtlar yapılacak” dedi.

“DESTEK ALACAK ÖĞRENCİLER İÇİN PUANLAMA KRİTERLERİ GETİRİLDİ”

Destek almaya hak kazanacak  öğrenciler için puanlama kriterlerinin önemine dikkat çeken Öztürk; “ Puanlamada öğrencilerin başarısı, ailenin toplam aylık geliri, anne babanın durumu, aldığı disiplin cezaları, harp malulü yada koruma kanuna tabi çocuk olup olmadığı gibi kriterler öne çıkacak. Öğrencilerin e-okul müracaatlarında bu kriterlere dikkat etmesi gerekiyor. Bu puanlamaya göre  Aydın genelinde 461 okul öncesi, 737 ilkokul, 1119 ortaokul, 945 lise öğrencisi eğitim öğretim desteğinden faydalanacaktır” dedi.

“ÖZEL OKUL TERCİHLERİNDE OKUL FİYATLARI BELİRLEYİCİ OLACAK”

Devletin verdiği destekten arda kalanı öğrenci velisinin ödeyeceğine dikkat çeken Özel Aydın Koleji Kurucu Ortağı Yüksel Öztürk “ Desteğe hak kazanan öğrenciler tercihlerini yaparken özel okulların fiyatlarını ön planda tutacaklar. Çünkü destekden arda kalan ücreti yine öğrenci velisi ödeyecek. Tercih döneminde öğrenci velilerinin mutlaka tercih edeceği özel okulla görüşüp tercihlerini buna göre yapması gerekiyor. Çünkü hak kazandığı destek her yıl devam edecek. Aksi takdirde hak kazandığı destek boşa gidebilir. Kesin kayıt yaptırmayan öğrenciler yerine yedek öğrenciler kayda hak kazanacaktır.” dedi.