Aydın Efeler’de MEB Desteği’nden Faydalanacak Özel Okullar Açıklandı

02.09.2014
2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullarda okuyacak ve eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile özel okullar açıklandı.

Ülke genelinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokullarda ellişer bin, ortaokul ve liselerde yetmiş beşer bin olmak üzere 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verilmişti.Öte yandan eğitim öğretim desteği için ülke genelinde 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvuru yapıldığı belirtildi.

AYDIN EFELER’DE 3 ÖZEL ANADOLU LİSESİ, 1 FEN LİSESİ, 3 ÖZEL MESLEK LİSESİ, 5 ÖZEL İLKOKUL,  6 ÖZEL OKUL ÖNCESİ, 5 ÖZEL ORTAOKUL DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI.

Aydın Efeler’de eğitim öğretim desteği kazanan öğrencilerin gidebileceği özel okullar açıklandı.

Buna göre destekten faydalanacak Efeler’de ki özel okullar şöyle.

Özel Anadolu Liseleri; Özel  Aydın Koleji, Özel Yesevi Anadolu Lisesi,Özel Kavaklı Anadolu Lisesi,

Özel Fen Lisesi;  Özel Yesevi Fen Lisesi,

Özel Meslek Liseleri; Özel Aydın Kocatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Yesevi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Aydın Reşha Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ,

Özel  İlkokul; Özel Başak İlkokulu, Özel Aydın Muzaffer Ancın İlkokulu, Özel Aydın Akder İlkokulu, Özel Aydın Rehber İlkokulu,Özel Aydın İsabet İlkokulu

Özel Ortaokul; Özel Muzaffer Ancın Ortaokulu, Özel Başak Ortaokulu, Özel Aydın Akder Ortaokulu, Özel Aydın Rehber Ortaokulu, Özel Aydın İsabet Ortaokulu

Özel Okul Öncesi; Özel Minik Yetenekler Anaokulu, Özel Aydın Amerikan Kültür Anaokulu, Özel Aydın Neşe Erberk Anaokulu, Özel Küçük Şeyler Anaokulu Şubesi, Özel Aydın Küçük Şeyler Anaokulu

LİSELERDE  ÖZEL AYDIN KOLEJİ GÖRÜŞME REKORU KIRIYOR.

Öte yandan özel okul desteğine hak kazanan öğrencilerin listelerinin açıklanması ile birlikte desteğe hak kazanan öğrenci velileri tercihler için özel okullarla görüşmelere başladı. Efeler ilçesinde Özel Anadolu Liseleri kategorisinde “okul dershane bir arada”  konsepti ile  geçen eğitim öğretim yılında açılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren Özel Aydın Koleji görüşme rekoru kırıyor. Özel Aydın Koleji Müdürü Murat Akyol yaptığı açıklamada; “Özel okul desteği almaya hak kazanan öğrenci listesi ve okulların belli olması ile birlikte yoğun bir görüşme ve telefon trafiğimiz başladı. Kolejimizin bir yıl önce açılmış olması ve okul dershane bir arada konsepti ile akademik başarıyı ön plana alması özellikle Anadolu lisesi düşünen velilerimiz için tercih sebebi oldu. Görüşme trafiğimiz zaten yoğundu, listelerin açıklanması ile daha da yoğunlaştı. Geçen seneden kayıtlı öğrencilerimize ilave olarak bu yılda sınırlı sayıda kontenjanımıza yeni öğrencileri alacağız. Destek almaya hak kazanan Özel Anadolu Lisesi düşünen velilerimiz 5-9 eylül tarihleri arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih öncesi velilerin tercih yapacakları özel okullarla mutlaka görüşüp, fiyatta anlaşma yapmasını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde bu destek hakları yanabilir. Akademik başarı beklentisi olan velilerimizi tanışmaya ve görüşmeye bekliyoruz. Okulumuz hakkında daha geniş bilgi için veliler www.aydinkoleji.com adresini ziyaret edebilirler” dedi.

BUNDAN SONRA Kİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 5-9 Eylül'de yapılacak. 10 Eylül'de özel okullara yerleşen öğrenciler ilan edilecek, 10-18 Eylül'de öğrencilerin özel okullara kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.