Gözpınarı Muhtarı Kolej Öğrencilerini Bağrına Bastı

03.10.2014
22 Ağustos 1922 yılında Yunan askerleri tarafından kurşuna dizilen Gözpınarı Köylülerinin yattığı şehitliğe Aydın Koleji kültür gezisi düzenledi. Düzenlenen gezide Gözpınarı Muhtarı Ünal Günay kolej öğrencilerini bağrına bastı.

Özel Aydın Koleji tarafından Gözpınar Şehitliğine düzenlenen kültür gezisi köylüler ile kolej öğrencilerini kaynaştırdı. Gözpınar Köyü Muhtarı Ünal Günay kolej öğrencilerinin ziyareti sebebiyle köyde ikramlar hazırlattı, kolej öğrencilerini bağrına basarak misafirperverlik örneği gösterdi.

AYDIN KOLEJİ KÜLTÜR GEZİLERİNE GÖZPINAR KÖYÜNDEN START VERDİ.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek okul dershane bir arada konseptini ortaya koyan Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi okulların açılması ile birlikte kültür gezilerine de start verdi. 9. Sınıf öğrencileri ile birlikte Gözpınar Köyü ve şehitliğine bir gezi düzenleyen kolej,  kültür öğelerini yerinde inceledi, yakın tarih hakkında bilgiler aldı. Özel Aydın Koleji Tarih Öğretmeni Perihan Öztürk nezaretinde gerçekleşen gezide öğrenciler 1922 yılında şehit olan Gözpınar Köylülerinin yaşadığı dramı şehitliğin yapılmasında büyük emekleri bulunan Dr Eyüp Doyuran’dan dinlediler. Duygusal anların yaşandığı gezi sonunda kolej öğrencilerine Gözpınar Köylülerinin hazırladığı yöresel lezzetler ikram edildi.

Gezi hakkında bir açıklama yapan kolejin tarih öğretmeni Perihan Öztürk; Özel Aydın Koleji yönetimi eğitim öğretim yılı planlamasında öğrencilerimizin genel kültürlerini müfredat doğrultusunda arttırma amaçlı kültür gezileri düzenleme kararı aldı. Bu gün kültür gezilerinin ilkini gerçekleştirdik. Eğitimdeki yakından uzağa ve yerindelik ilkesi gereğince bu gezide köy hayatı, köy kültürü, kurtuluş savaşında Aydın savunması ve Gözpınar şehitleri hakkında bilgiler edinildi. Bu geziler diğer derslerimiz içinde farklı yerlere devam edecektir. Bu gün burada Gözpınarı Köyü Muhtarımız Sayın Ünal Günay Beyefendi kolej öğrencilerimiz için köyde yaptırdığı hazırlıklarla bizlere  misafirperverlik dersi verdi. Kendisine kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gözpınar mahallesini ziyaret eden Özel Aydın Koleji öğrenci ve öğretmenleri köydeki bir çocuğunda doğum gününü kutlayarak,köylülerin gönlünde taht kurdu