Aydın Koleji Çanakkale Zaferi'ni Yaşadı

19.03.2015
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri tüm yurtta değişik etkinliklerle kutlanırken, Aydın Koleji’nde öğrenciler adeta Çanakkale Destanı’nı yaşadılar.

Okulun çok programlı salonunda, öğrenciler Çanakkale Zaferi ve bağımsızlık ve özgürlüğün nasıl ve hangi şartlar altında elde edildiğini anlattı. Çanakkale Zaferi 100.Yılı etkinlikleri kapsamında Aydın Koleji öğrencileri, hazırladıkları Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda velilere ve öğretmenlere duygusal anlar yaşattı.

Salonda Çanakkale Savaşı'ndan kısa videolar yayınlayarak şiirler okuyan öğrenciler, yaptıkları görsel şovlarla da programa katılan öğrenci velilerine ve öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattılar. Programda Aydın Koleji öğretmenlerinden Perihan Öztürk, "Bugün asla geri dönmeyi düşünmeyenlerin günü.Üzerlerine düşeni yapıp, geceyi bitiren ve bayrağı bize bırakanların günü" diyerek yaptığı konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini dile getirdi. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar iftihar etse azdır diyen Perihan Öztürk, "Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir" ifadelerini kullandı.

'57.ALAY'IN ÖNEMİ

Konuşmacı öğretmen Perihan Öztürk kahraman türk ordusunun 57.Alayı'nı anlatırken salondaki bazı öğrenciler ve veliler göz yaşlarını tutamadı. "57.Alay... nur içinde yatıyorsun şüphesiz" diyen Öztürk, "3000 subay ve askerden hayatta kalan tek bir kişi olmamıştır. Bu kahramanların anısına o günden beri Türk ordusunda 57.Alay bulunmamaktadır. 57.Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir" sözlerini kaydetti.

ŞEHİT GÜLER'İN BABASI'NDAN DUYGUSAL KONUŞMA
Van"da meydana gelen 5,6 şiddetindeki deprem sonucu yıkılan Bayram Otel"de şehit olan Afşin Kürşat Güler'in babası Seyit Ahmet Güler de Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'nda konuklar arasında yer aldı. Çanakkale Savaşı ile ilgili duygu ve düşüncelerini öğrencilere ve velilere aktaran şehit babası Seyit Ahmet Güler, "Her kumaş parçası bayrak ve her toprak parçası vatan olamaz" diyerek, Çanakkale Savaşı'nın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Şehit babası Seyit Ahmet Güler yaptığı konuşmada "Oğlum Afşin Kürşat Güler 3.5 yıl önce Astsubay olarak ilk görev yeri olan Denizli"de 2 yıl görev yaptı. Ardından Hakkari Çukurca"ya tayini çıktı. 18 ay burada görev yaptı. 24 Şehit verdiğimiz çatışmada o da operasyondaydı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Takdir-i İlahi gereği depremde kaybetti. Ancak ben her zaman söylüyorum. Bir şehit babası olduğum için gururluyum. Vatan sağolsun" sözlerini kaydetti.

Şehit babası Seyit Ahmet Güler'e konuşmasının ardından plaket takdim eden kurucu müdür kendisine programa katıldığı için teşekkür ederek minnet duygularını ifade etti.