BAKANLIKTAN BAĞIMSIZ ÖZEL AYDIN KOLEJİ ORTAOKULUNA JET ONAY

04.07.2015
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile dershaneler birer birer kapanırken alt yapısı ve fiziki durumu uygun görülen okullar bakanlıktan özel okul onayı almaya başladı. MEB’den Aydın’da ilk bağımsız özel ortaokul izin onayını Aydın Koleji Ortaokulu aldı.

Aydın’da Sınav Dershaneleri ismi altında yediden yetmişe bir çok başarılı öğrenci yetiştiren ve yetiştirdiği öğrencilerin kazandığı okullarla Aydın’da marka haline gelen Özel Özay Aydın Eğitim Kurumları 25 yıllık dershane tecrübesini özel okula taşıdı. Kapanan Dershanenin  bina  alt yapısı ve fiziki durumunu değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı  Bağımsız Özel Aydın Koleji Ortaokulu’na onay verdi. Bakanlık’tan onay alan Aydın Koleji Ortaokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtlarına başladı.
AYDIN’IN BAĞIMSIZ İLK ÖZEL ORTAOKULU ÜNVANINI KAZANDILAR.
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açılış onayı alan Özel Aydın Koleji Ortaokulu aynı zamanda Aydın’ın Bağımsız İlk Özel Ortaokulu olma ünvanını da  kazandı. Bakanlıkça 172 kontenjan verilen özel ortaokula kayıt yaptıracak 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri bakanlığın verdiği eğitim desteğinden de faydalanabilecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan kurucu Yüksel Öztürk bakanlıktan özel ortaokul onayını aldıkları için mutlu olduğunu belirterek 25 yıllık dershane tecrübemizi özel okula taşıyacağız” dedi.
ÖZTÜRK: “ÖZEL ORTAOKULUMUZDA UYGULAYACAĞIMIZ ADP, SSP PROGRAMLARI FARKIMIZ OLACAK”
Bakanlık izni alan Aydın’ın bağımsız ilk özel ortaokulunun kurucu ortağı olan Yüksel Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Hedefimiz temeli sağlam öğrenciler yetiştirmektir. Biz inanıyoruz ki 5,6,7,8. sınıflarda sağlam temel almış bir öğrenci üniversite kapısına koşarak gidecektir. Bu açıdan sağlam temel almış öğrencileri üst öğrenime ve hayata hazırlamak kolejimiz için birinci önceliktir” dedi.
Bağımsız Özel Aydın Koleji Ortaokulunda ADP ve SSP programlarının uygulanacağını belirten Öztürk; “ Kolej ortaokulumuzda 5. sınıftan itibaren Akademik Destekleme Programı (ADP), Sosyal Sorumluluk Programı (SSP) uygulanacak. Öğrencilerin TEOG sınavlarında başarılı olması açısından da geliştirdiğimiz bu iki programı çok önemsiyoruz. Bu programlar Aydın Koleji Ortaokulu öğrencilerinin ayrıcalığı olacak. Bağımsız Ortaokulumuzun fiziki yapısı ve donanımı bu iki programa uygun hale getirildi” dedi.
SPOR SALONUMUZDAN AKILLI SINIFLARIMIZA KADAR HER TÜRLÜ DONANIM İLE FARK YARATACAĞIZ.
Özel Aydın Koleji Ortaokulu’nun fiziki yapısı ve donanımı ile fark yaratacağını belirten ÖZTÜRK; “ Özel Kolej Ortaokulumuzda fiziki yapı ve donanımız  16’şar kişilik akıllı sınıflar, çift yabancı dil öğrenme imkanı (İngilizce+almanca), haftada 6 gün tam eğitim (8:30-17:30), her hafta deneme sınavı, sosyal-kültürel ve sportif çalışmalar, her öğrenciye eğitim koçu, birebir rehberlik, şehir merkezi avantajına göre şekillendirildi. Spor salonumuzdan akıllı sınıflarımıza kadar her türlü donanım ile kolejimiz fark yaratacaktır” dedi.