ÖZEL AYDIN KOLEJİ BURSLULUK SINAVLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

26.02.2016
Her yıl düzenlenen ve başarının bursla ödüllendirildiği Özel Aydın Koleji Bursluluk Sınavı bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Özel Aydın Koleji Anadolu Lisesi ve Ortaokulu binalarında yapılan sınav bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti. Günler öncesinden yapılan müracaatlar ile kontenjanların dolduğu sınavda öğrenciler başarılı olabilmek için ter dökerken aileleri de sınav sonuna kadar heyecanlı bir bekleyiş yaşadı.

Özel Aydın Koleji Anadolulu Lisesi Kolej Müdürü A. Murat Akyol sınavlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Özel Aydın Koleji olarak ülkemizin genç beyinlerine yatırım yapma misyonumuzu geleneksel bursluluk sınavlarımızda öğrencilerimize burs imkanı sağlayarak sürdürüyoruz. 4 yıl önce açıldığımızda geleceğin tıpçıları, hukukçuları, mühendisleri, bilim adamları bu okulda yetişecek derken, bu gün bunu Aydın’da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özel okulda okuma imkanı olmayıp, başarılı öğrencileri özel okul fırsatı ile ödüllendirmek bize ayrıca büyük bir gurur yaşatıyor. Bu sınavlarımızı bu amaçla yaptık. Çok yoğun ilgi vardı. Günler öncesinden sınav kontenjanımız doldu. Sınavlarımıza yoğun ilgi gösteren ve sınava katılan tüm öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Özel Aydın Koleji  Ortaokulu Müdürü Perihan Yıldırım’da sınavlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Aydın Koleji Eğitim Kurumlarının liseden sonra ortaokulunu da bu eğitim öğretim yılında hizmete açması Aydın’da büyük bir memnuniyet sağlamıştır. Okulumuz her alanda olduğu gibi hafta sonu yapılan bursluluk sınavları ile  de eğitime verdiği önem ve desteği bir daha ortaya koymuştur. Ortaokul olarak bursluluk sınav müracaatlarının tamamına cevap veremediğimiz için çok üzgünüz. Sınav kontenjanımızın 5-6 kat üstünde müracaat oldu. Velilerden ikinci bir sınav yapılması için yoğun baskı ve talep var. Kurucularımız bu durumu da değerlendiriyor. Ben sınava katılan  tüm öğrencileri ve onları destekleyen velilerini tebrik ediyor, ayrıca onları yetiştiren değerli öğretmenlerimize de  teşekkür ediyorum” dedi.