Aydın Koleji'nden başarılı öğrencilere burs imkanı

11.07.2016

Aydın Efeler Aydın Koleji Özel Anadolu Lisesi, TEOG sınavında başarı gösteren öğrencilere burs verecek. Başarılı öğrencilere kapılarını açan Aydın Koleji Özel Anadolu Lisesi, farklı burs imkanları sunarken, 480 ve üstü puan alan öğrencilere yüzde 100 burslu eğitim imkanı sağlayacak.

Aydın Koleji kurucusu Yüksel ÖZTÜRK, 2016-2017 eğitim öğretim yılında verecekleri burs için sayı sınırlaması olmadığını, öğrencinin aldığı puana göre burs vereceklerini söyledi. 480 ve üstü puan alan yüzde 100 burslu, 470-480 arası puan alan yüzde 70 burslu, 460-470 arası puan alan yüzde 50 burslu ve 450-60 arası puan alan yüzde 25 burslu olarak okuyabilecek.

Köklü bir eğitim kurumu olduklarını belirten Yüksel ÖZTÜRK, “Şehir merkezinde bir okuluz, dolayısıyla öğrencileri, velileri birçok yükten kurtaran bir okuluz. Aydın Koleji’nin bu dördüncü yılı fakat 23 yıldan beri eğitim sektöründe olan şirketiz. Daha önce 20 yıldan fazla dershanecilik sektöründeydik. Okul açılırken de okul-dershane ikisi bir arada konsepti ile Türkiye’de açılan ilk okullardan biriydik. Şuanda da bu sistemi devam ettiriyoruz. Aydın Koleji’ne gelen öğrenciler, lise birinci sınıftan itibaren üniversite sınavlarına, aynı okulda aynı hocalarla hazırlanma imkanına sahip oluyorlar. Buraya gelen öğrenciye sadece okul programı uygulamıyoruz, okul programıyla birlikte sınavlara hazırlık programları da uyguluyoruz” dedi.

“BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİ DAHA BAŞARILI OLACAK”

Bursun verilmesiyle ilgili bilgi veren Yüksel ÖZTÜRK, “Burs verilmesi hakkında düşüncelerimiz şöyle; başarılı öğrenciler bizim okulumuzda olduğu zaman, daha iyi yetişeceğini düşünüyoruz. Aydın’da ki öğrenciler en iyi okullara gitseler bile, 11’inci sınıftan itibaren sınava hazırlık programı nedeniyle özel okullara geçmek zorunda kalıyorlar. O dönem geldiği zaman da özel okullara ciddi paralar ödeyerek gidebiliyorlar. Oysa şimdi lise birinci sınıftan itibaren bu tarz bir okula geldiklerine hem temelleri daha çok sağlam oluyor, hem de şimdiden birçok sorunu halletmiş oluyor. Henüz LYS açıklanmadı fakat YGS’de bir öğrencimiz hariç tamamı başarılı oldu.

Burs alan öğrenciler genelde hedefi büyük olan öğrencilerdir. Şimdiden Aydın Kolejine gelip, şimdiden hazırlıklarını yapmaya başlarlarsa 12’nci sınıfa geldiklerinde hayallerini gerçekleştireceklerdir” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLIK YILLARA YAYILMALI”

Üniversite hazırlık aşamasının önemine de değinen ÖZTÜRK, “Üniversite sınavına hazırlık son yıl yapılan çalışma değildir. Yıllara yayılması gerekir. Her yılın iyi pekiştirilmesi gerekir. Çünkü üniversite sınavında dört yıllık bir müfredattan sorular var. Bunun temelleri lise birinci sınıftan başlıyor, dediğim gibi şimdiden işi ne kadar ciddiye alırlarsa son sınıfa geldiklerinde o kadar başarılı olacaklar” dedi.

“TEMEL LİSELERDEN FARKLIYIZ”

Anadolu liseleri ve temel liselerin farklı olduğunu söylen Aydın Koleji kurucusu Yüksel ÖZTÜRK: “Örneği biz anadolu lisesiyiz. Anadolu lisesi ve temel lise arasındaki farkı bilmek gerekir. Temel liseler dershaneler kapandıktan sonra ortaya çıkan liseler, belli süreli okullardır ve temel liseler ve açık liseler aynı statüdeki liselerdir. Tanımları yapılmamış okullardır. Ama anadolu lisesi dediğimiz olay eski ve tanımlanabilen okullardır” diyerek, iki lise arasındaki farkı tanımladı.