Kalıcı Eğitimin Adresi Aydın Koleji

02.09.2016
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde eğitim sektöründe 23 yıllık tecrübesi ile sağlam adımlarla ilerleyen Aydın Koleji, hem lise hem de ortaokul olarak 2013 yılından beri eğitim- öğretim faliyetlerini şehir merkezinde sürdürüyor. Başarı çıtasını her gün yükselten Aydın Koleji Özel Anadolu Lisesi, Türkiye ve Aydın’da ilk “okul-üniversiteye hazırlık bir arada” eğitim programını öğrencilerine sunuyor. Aydın Koleji. Ortaokulu ile beraber eğitim kalitesini daha da yükseltti. Önemli üniversitelere öğrenci yerleştirme oranı yüksek olan Aydın Koleji, her sene başarısına başarı katıyor.

Aydın Koleji’nin kurucularından Yüksel ÖZTÜRK, 23 yıllık eğitimcilik geçmişlerinde kalıcı başarılara imza atarak, dürüst, ilkeli ve öğrenci odaklı çalışmaları ile bugüne kadar binlerce öğrenciyi Türkiye’nin en seçkin lise ve üniversitelerine yerleştirdiklerini, bu başarılı sürecin şu an Aydın Koleji Anadolu Lisesi ve Ortaokulu ile devam ettiğini söyledi. Şimdiden 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına hazır olduklarını bildiren Aydın Koleji kurucularından Yüksel ÖZTÜRK, kayıtların devam ettiğini belirterek, “Yaptığımız çalışmalarla öğrenci başarısını şansa bırakmayız. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Bu başarılar bize mutluluk ve gurur veriyor. Başta çok çalışarak emek harcıyan öğrencilerime, her zaman öğrencilerimizin ve bizim yanımızda olan velilere, uzman eğitim kadromuza teşekkür ediyorum. Aydın Koleji olarak kendimize yaşamın her aşamasında başarıya ulaşan, milli kültürümüze bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına özümsemiş, dünyadaki gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmeyi misyon olarak benimsedik” dedi.

ÖĞRENCİLER ŞEHİR MERKEZİNDE BİR OKUL OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORLAR

Şehrin merkezinde olmanın avantajını sunan ve her yerden kolay ulaşılabilen iki farklı binada hizmet veren Aydın Koleji Anadolu Lisesi ve Ortaokulu, öğrencilerinin zamandan kazanarak, yol masrafı olmadan da okula ulaşabilmesine olanak sağlıyor.

AYDIN KOLEJİ’NDE DERSLİK VE LABORATUVARLAR

Kalıcı öğrenim gerçekleşebilmesi için ezbere dayalı olmayan, öğrencinin aktif katılımının sağlanabildiği, görerek ve deneyerek yapılan çalışmalara önem verilen lisede en fazla 20, ortaokul 16 kişiden oluşuyor. Fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ve akıllı tahtalarla ders işleyişi görsellerle destekleniyor. Fiziksel koşullar eğitim- öğretim planlamalarına kadar her şey öğrenci odaklı tasarlanıyor.

AYDIN KOLEJİ’NDE DERSLERİN İŞLENİŞİ

Yüksel ÖZTÜRK, okul ile ilgili şu bilgileri verdi:

''5.sınıftan itibaren Akademik Destekleme Programı (ADP), Sosyal Sorumluluk Programı (SSP) uygulanıyor. Bu programlarla öğrenme ortamını sürekli hale getirip, kuvvetlendirmek hedefleniyor. Öğrencilere her hafta Cumartesi günleri deneme yapılıyor. Deneme sonuçlarına göre eksiklikler belirlenip, tamamlanıyor. Ortaokul öğrencileri “İngilizce Sınıfı”nda eğitim alıp akademik ingilizce seviyesi yükseltilecek. Uluslararası yayınların kitaplarıyla akademik İngilizce eğitimi görecekler.

Üniversite sınavlarında başarılı olabilmesi için, konuları en üst düzeyde kavrayıp öğrenmeleri sağlanıyor. YGS-LYS formatına uygun eğitim programı ve test teknikleriyle öğenciler üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

SINAVLARA HAZIRLIK

Aydın Koleji’nin en temel amaçlarından biri öğrencilerin girecek olduğu sınavlara en iyi şekilde hazırlamak ve özel ders, kurs, dershane gibi ek ders ihtiyacını ortadan kaldırmak. Ortaokul öğrencileri 5. ve 6. sınıfta lise hazırlığın temeli atılırken, 7. ve 8. sınıfta, “TEOG hazırlık programı” uygulanır ve sınavlarda üst düzeyde başarıyı yakalamaları için ayrıca eksik ders tamamlama ve serbest soru çözüm çalışmaları yapılır.

Lise öğrencilerimiz için de etkili soru çözüm teknikleri öğretilir. 9 ve 10. sınıflar da üniversiteye hazırlık temeli atılır ve 11. YGS’ ye hazırlık, 12 sınıfta da YGS-LYS’ye hazırlık programı uygulanır. Aydın Koleji’nde 12 sınıflara en az 25 deneme sınavı uygulanır ve bu sonuçlara göre öğrencilerin hem okul hem de yurt genelindeki başarısı takip edilir.

AYDIN KOLEJİ’NDE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK

Aydın Koleji’nde psikolojik danışmanlık ve rehberliğe özel önem veriliyor. Aile, okul ve öğrenci görüşmeleriyle sıkı iş birliğiyle yürütülür. Her öğrencinin özel danışman öğretmeni bulunur ve her öğrenciyle birebir ilgilenilir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik sistemiyle öğrenci eksiklikleri belirlenir, konu ve test ödevlendirme yaparak ve eksik tamamlama dersleriyle eksikler ortadan kaldırılır.

AYDIN KOLEJİ’NDE SOSYAL KULÜPLER

Başarıyı artırmaya yönelik ders ve çalışmalarla birlikte çalışmalarla birlikte öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olacak sanatsal ve sportif faliyetlerle eğitim kalitesini artırıyor. Belirlenen zamanlar içinde çocukların kaliteli zaman geçirmeleri için gerçekleşen sosyal kulüpler: Matematik, Fizik, Kimya, Satranç ve Zeka Oyunları, Halk Oyunları, Müzik, Masa Tenisi, Resim ve Görsel Sanatlar, Fut-sal, Hemsbol, Folklor ve Dans Kulübü. Ayrıca çeşitli müzik aletleriyle öğrencinin sanat yönü geliştirilmeye çalışılır.''