Aydın Koleji’nden büyük başarı!

03.11.2016
Aydın Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Berna Karagülmez, 'Cumhuriyet ve Milli İradeye Sahip Çıkma' konulu şiir yazma yarışmasında Efeler ilçe birincisi ve Aydın il üçüncüsü seçildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Cumhuriyet ve Milli İradeye Sahip Çıkma' konulu şiir yarışması düzenlendi. Liseler arası düzenlenen şiir yarışmasına il genelinden yoğun bir katılım yaşandı. Aydın Koleji Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Berna Karagülmez’in yazdığı ‘Burası Ata Türkiye’ şiiri, jüri üyeleri tarafından Efeler ilçe birincisi, Aydın il üçüncüsü olarak seçildi.

“MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ”

Öğrencisi Berna Karagülmez’in bu dereceyi elde etmiş olması Aydın Koleji olarak kendilerini gururlu ve mutlu ettiğini belirten Aydın Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akyol, “Öğrencimiz Berna Karagülmez’i kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Ona destek olan edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Okul olarak bu tür kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerde öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı buluyoruz. Bu başarımızı diğer faaliyetlerde de devam ettireceğimizi düşünüyorum. 'Cumhuriyet ve Milli İradeye Sahip Çıkma' konulu bir şiir yarışmasından bu başarıyı ettiğimiz için büyük sevinç yaşıyoruz” dedi.

İşte Berna Karagülmez’in yazdığı o anlamlı şiir:

BURASI ATA TÜRKİYE

Ezelden,

Kölelik nedir bilmeyen

Tunç yürekli Türkleriz.

Ey Türk evladı!

Tarihinde, destanında

Yazıyor

Damarlarında akan asil kanda

Bu vatanın, al bayrağın her bir parçasına

Göğsünü siper edeceğin,

Vatanımın taşında toprağında

Yankılanıyor

Şehadet haykırışları,

Burası ata Türkiye,

Kırmızı ve beyazın

Kardeşliğin ve birlikteliğin

Haşrolduğu cephe.

Burası Anadolu

Burası Cumhuriyet ve demokrasi uğruna

Can veren nice taze fidanın

Kanlarıyla suladığı bahçe,

Ezelden

Korku nedir bilmeyen

Tunç yürekli millettin evladı!

Bil ki

Burada hiç kimse bastığı yeri

Toprak diyerek geçmez. (RAMAZAN AYDEMİR)