Aydın Koleji'nden gerçeğini aratmayan tatbikat.

29.12.2016
Aydın Koleji Anadolu Lisesi yangın tatbikatı düzenledi. Öğrencilerin görev aldığı tatbikat, gerçeği aratmadı.

Aydın’ın seçkin eğitim kurumlarından Aydın Koleji’nin Özel Anadolu Lisesi’nde yangın tatbikatı yapıldı. 120 öğrenci ve 20 öğretmenin görev aldığı yangın tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatın senaryosu gereği, ilk olarak yangın alarmı verilirken, öğrenciler 1 dakika içerisinde okulu boşalttı. Tahliye işleminin ardından, öğrencilerin oluşturduğu yardım ve itfaiye ekipleri, okul binasına giriş yaptı. Binada mahsur kalan öğrencileri kurtaran ekipler, yangına da müdahale etti. Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatın ardından, açıklamalarda bulunan Aydın Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Murat AKYOL, tatbikatın amacının öğrencilerin yangın anında ne yapması gerektiği ve soğukkanlılıkla nasıl davranması gerektiği hakkında bilinçlendirmek olduğunu söyledi. AKYOL ise, “Okulumuzda olası bir yangın karşısında okul yönetimi olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Yangın kontrol sistemimiz ve yangın tüplerimiz belli aralıklarla sürekli kontrol edilerek her an hazır durumdayız. Tatbikatımız başarıyla ve gayet verimli bir şekilde gerçekleşmiştir. Yangına sebep olabilecek tüm etkenlerin tatbikat sayesinde tespit edilip ortadan kaldırılması sağlanmıştır” dedi. (RAMAZAN AYDEMİR)