Aydın Koleji öğrencileri büyüledi

30.05.2017
Özel Özay Aydın Koleji Ortaokulu öğrencileri, yılsonu gecesinde, sergiledikleri tiyatro, dans, gitar ve oratoryo gösterileriyle büyüledi.

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde, eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Özay Aydın Koleji Ortaokulu, yılsonu gecesi düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde, yapılan geceye, Aydın Koleji Kurucuları Yüksel Öztürk ve Bülent Aytürk, Genel Koordinatör Tuğrul Öztürk, Lise Müdürü Murat Akyol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecenin, açılış konuşmasını Özel Özay Aydın Koleji Ortaokulu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aytürk yaptı.

Aytürk, "Aydın Koleji Ortaokulu olarak hazırlamış olduğumuz bu gecede, çocuklarımız sadece öğretim değil, eğitim alanında da ne kadar başarılı olduklarını bir takım etkinliklerle gösterecekler. Bu gecenin düzenlenmesinde, emeği geçen başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum, iyi seyirler diliyorum" dedi.

Aytürk'ün konuşmasının ardından, öğrenciler, "Pamuk Prenses" ve "Lokanta" isimli tiyatro oyunlarını sahneledi. Oyunlardan ilki İngilizce, ikincisi ise İngilizce ve Türkçe seslendirildi. İngilizce diline hakim olan öğrencilerin, oyunculuk performansları da büyük beğeni topladı.

Tiyatro oyunları sonrası, öğrenciler, gitar çalıp şarkı söyledi. Öğretmenler ve veliler de, şarkılara eşlik etti. "Kiss You" adlı dans gösterisiyle devam eden gece, "Beni hatırlayın" oratoryosu ve canlı resim performansı ile son buldu.

Sahnenin ön kısmında, oratoryoyu canlandıran öğrenciler, Türk milletinin bağımsızlığa kavuşmasında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstlendiği liderliği anlattı ve onun ve o günlerin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı. Oratoryo canlandırılırken, öğrencilerin bir kısmı da, sahnenin arka kısmında, canlı resim performanslarını sergiledi. Atatürk'ün yüzünü dört tuval üzerinde resmeden öğrenciler, sahnenin ön kısmına gelerek, tuvalleri birleştirip Atatürk'ün resmini ortaya çıkarması ile oratoryo sona erdi.