Rehberlik

Rehberliğe özel bir önem veren AYDIN KOLEJİ'nde rehberlik servisi sınıf öğretmenleriyle işbirliği içinde çalışarak tüm  öğrencilere ulaşır. Öğrencilerin akademik başarısını arttırmaya yönelik çalışmalarla birlikte kişisel gelişimlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olur.

Rehber öğretmenler eşliğinde düzenli olarak bireysel görüşmeler, grup çalışmaları , ders çalışma yöntemleri , kaygıyı kontrol edebilmenin yolları , aile içi iletişim , meslek seçimi vb. konularda sunum , seminerler gerçekleştirilir.

Rehberlik sistemi'nde okul notları ve sınav sonuçları üzerinde konu analizi başarı değerlendirmeleri yapılarak öğrencilerin eksikleri belirlenir. Bu eksikler konu ve test ödevlendirmeleri yapılarak ve eksik tamamlama dersleriyle ortadan kaldırılır. Bütün bu süreçler aile ile sıkı işbirliği ve iletişim içinde yürütülür. Düzenli olarak yapılan veli ögretmen görüşmeleri ile veliler rehber ve sınıföğretmenleri ile bilgi alışverişi yapar.